Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Pečení kvask.chleba

10. 6. 2018 @ 13:00 - 19:30

NEDĚLE 10.6.    13:00-19:30 hod.

…DALŠÍ ZASE OD ZÁŘÍ NAJDETE ZDE NEBO NA STRÁNKÁCH NAUČMESE.CZ

PŘIHLAŠUJTE SE PŘÍMO K LEKTOROVI NA STRÁNKÁCH www.naucmese.cz  ZDE:

http://www.naucmese.cz/kurz/kvaskovy-chleb-upecme-si-bochnik 

Lektor: Luboš Kobeda

Cena: 750,-

Kompletní příprava kváskového chleba podle starodávného receptu. Chléb, který je na míle vzdálený od toho, co koupíte v obchodě.

Co všechno si každý účastník odnese z kurzu domů:

  • Vlastnoručně vyrobený bochník kváskového chleba
  • Mateřský kvásek
  • Příjemný zážitek
  • Možnost zakoupit originální pedigovou ošatku pro další pečení
  • Vědomosti ke správné výrobě domácího chleba

Jak bude kurz probíhat ?

Hned na začátku si zaděláme těsto z připraveného kvasu, všechny suroviny a vybavení bude připraveno. Každý krok si popíšeme, prakticky předvedeme a sami si pak z připravených surovin vyrobíte těsto.

Pak necháme bochníky odpočívat a kynout v ošatkách. Čas potřebný k nakynutí využijeme k přednášce o kvásku. Řekneme si jak kvásek založit, omlazovat a uchovávat. Každý si pak založí svůj mateřský kvásek, který si vezme domů. Abychom neumřeli hlady, připravíme si občerstvení – pravé krkonošské kyselo, jako základní ingredienci použijeme kvas (přesně ten stejný, který se požívá na přípravu chlebového těsta) a k tomu domácí kvaskový chléb.

Bude následovat diskuze, kde se budete moct zeptat na vše, co Vás o kváskovém chlebu zajímá. Samozřejmě se ptejte kdykoli v průběhu kurzu, pokud Vám něco nebude jasné. Pak už nastane čas k pečení Vašich bochníků a během chvilky se celá místnost rozvoní právě upečeným chlebem.

Co si vzít sebou?

Určitě vemte dobrou náladu, tužku a sešit na poznámky, zástěru (pokud uznáte za vhodné).

Věřte mi, ta radost z prvního bochníku vyváží námahu a trpělivost Vámi vynaloženou.

Podrobnosti

Datum:
10. 6. 2018
Čas:
13:00 - 19:30
Follow by Email
Facebook
Instagram